TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 12. 10. 2010

Jak si nahrát profilovou fotku?

Hubcice

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 10 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 388
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133287.34 km
Kolo: 66129.30 km
Cvičení: 5531 h 55 min

Přátelé

Hubcice

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

S.O.S.

19. 09. 2013

Je to tedy něco, už zase zatínám zuby. Ne snad, že bych dřela jako kůň, ale vzteky, že jsem opět na sebe naštvaná - poslední pokus o hubnutí u mě opět vyšuměl. Zase začínám od nuly, ze dna, z bahna svých myšlenek plných pesimismu a znechucení ze sebe sama. Doma nemám, kdo by mi podpořil. Manžel mi říká, jak jsem krásná, jak se mu líbím a že mít depku z toho, kolik člověk váží, je kravina. Když náhodou si nedám těstoviny s kýblem masové omáčky, hned se podle něj šidím a šetřím na místech, kde se šetřit nedá. Nemám ráda ani brambůrky, ani hranolky, ani sušenky nebo šlehačkové dorty.Ale když si odmítnu dát, je to špatně. Kdysi jsem bývala závislá na cvičení a když jsem jeden den vynechala, strašně mi to chybělo. Když jsem se vdala, sportovní aktivity nahradily domácí povinnosti a starost o rodinu. Místo běhání venku, běhám okolo manžela, dětí, tchýně, psa, slepic, zahrady, domu,....místo chození do fitka skládám dřevo na topení, žehlím, luxuju, drhnu podlahy, pleju záhony, místo zdravých potravin nakupuju ty lacinější, jak jen to rodinný rozpočet dovolí.
Za měsíc nastupuji do práce po mateřské dovolené, chtěla jsem vypadat hezky, štíhle, zdravě, ale místo toho tam půjdu jako zasloužilá neurotická matróna. 
Byla jsem u výživového poradce, pořád se o tom mluví a píše, jak je to super, jak člověka motivuje a vede. Jojo, bylo to fajn až do té doby, kdy jsem měla podepsat smlouvu, že za to, když mi řekne, co nesmím jíst a jednou týdně mi vynadá, co jsem neměla jíst, zaplatím skoro čtyři tisíce, tak jsem poděkovala s tím, že nadávat a zakazovat mi můžou doma a zadarmo.
Bojím se zase znovu začít, že to opět nedokážu a skončí to dalším fiaskem. Ale stejně do toho zase půjdu. Manžel mi totiž koupil krásné zlaté a stříbrné legíny. Mně se hrozně líbí, ale.... Jsou asi o tři velikosti menší než se vejdu já. Byly dost drahé a jsou fakt hustý a já je chci nosit.
Tak jdu na to a snad se mi to tentokrát podaří.
Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

23. 09. 2014 22:39
Tak jsem se zase vrátila. Přesně před rokem jsem tady zoufale volala S.O.S. Uplynulo přesně 365 dní a já se vracím. Opět jak zmoklá slepice nebo zpráskaný pes. A ještě s dalšími 3 kily navíc. Celý rok jsem začínala znovu a znovu jsem to nevydržela. Celý rok jsem v brutální depce a dostávám to pěkně spapat ze všech stran. Jsou chvíle, kdy bych se na ten svůj zmrcasenej život nejradši vyprdla, ale to bych všem akorát udělala radost. A tak se zase pouštím do něčeho, co bych strašně chtěla zvládnout, ale z čeho mám strach, že je zase předem prohraná bitva. Tak se mi prosím aspon vy tady nesmějtete a držte mi palce,ať to zvládnu alespon z desetiny tak dobře jako vy.
23. 09. 2013 00:03
Uprímne pekne napsané, drzím Ti palce, abys dokázala to co sis predsevzala. Predstavuj si, jak krácís ve zlatých nebo stríbrných leginách.To je prece motivace:-)))
20. 09. 2013 20:49
Moc ráda tě tu vítám a držím pěsti. Rady už psát nebudu, přikláním se k ostatním, ale uvědomuju si, že to budeš mít teď asi těžký. Nemyslím to ale pesimisticky - spíš ti chci napsat "drž se" a nenech se odradit od toho, co si přeješ dosáhnout. Tady budeš mít jistě hodně podpory :-) Klidně piš, kdyby něco.
20. 09. 2013 11:00
To by bylo skvělé, kdyby muž tohle vše respektoval. Už jsem na něj něco podobného zkusila, ale jakmile slyší slovo hubnutí, dieta, zdravý životní styl nebo správná výživa, rozvine se strašně sarkastická diskuse plná zesměšňování a skončí u toho, že stejně nejlepší zelenina je pořádně prorostlý vypečený buček nebo pořádně mastné buřty. Tak si s tím musím poradit sama. Ale ty mastnoty už šidím jak se dá :)
20. 09. 2013 09:54
Zkus s mužem o jídle promluvit stylem : je mužské a ženské jídlo. ženy jsou jiné tělesné konstrukce a potřebují jinou skladbu jídelníčku aby byly zdravé. Většina žen se přispůsobí chutím svého muže tj omáčky maso knedlíky, ale jen málokteré toto dělá dobře. Není to z mé hlavy ale z knihy o psychologii hubnutí
20. 09. 2013 09:36
Strašně moc Vám všem děkuji za podporu.Doma mi tahle podpora chybí. Manžel je odpůrce diet i zdravého životního stylu už jen proto, že se o tom všude mluví a všichni se tím řídí. Každý den s ním "bojuji" o to, abych nemusela jíst uzeniny a maso. Vegetarián nejsem, ale jíst do týdne 7x vepřové mi nedělá dobře. A to byste měli slyšet ty řeči. Ty se šidíš, proč si nedáš víc, to nemyslíš vážně! když jsem si místo buřtguláše dala rajčata s tvarohem. Ale drobné ústupky už jsem si vybojovala. Jako třeba ten buřtguláš a nebo jsem si vyměnila talíře. Mám totiž dětskou sadu hluboký mělký talíř, takže když servíruju jídlo, manžel je spokojený, že mám stejně plný talíř jako on ten normální a ani si nevšimne, že je to ten dětský :). Moc Vám všem děkuju.
20. 09. 2013 09:30
Nástup do zaměstnání po mateřské je stresující pro každého, já jsem nastupovala před sedmi roky a furt si to pamatuju, takže ti přeju moc sil :-) Manžela asi nepředěláš, ale zkus s ním promluvit, vysvětli mu, že pokud tě bude nutit do nezdravého jídla, tak ty krásné legíny od něj nikdy neoblíkneš, třeba mu to dojde :-)
A přeju ti moc zdaru do práce i do hubnutí :-)
20. 09. 2013 09:19
Přeji Ti hodně sil a houževnatosti, určitě dokážeš do nových legín zhubnout. Ať se daří :-))).
20. 09. 2013 09:18
souhlasím,bez podpory rodiny to půjde hůř.promluvila bych s manželem a určitě se domluvíte na nějakém kompromisu.Každopádně držím palce :)
20. 09. 2013 09:08
Zkus se domluvit s mužem, že chceš jíst jinak než dosud - většina jídel se dá připravit i ve variantě semaforkům vyhovující - někdy stačí omezit množství (těstoviny, rýže) a přidat zeleninu - tu si manžel nemusí dát, jindy si odebrat omáčkou před zahuštěním a pro sebe ji zahustit rozmixovanou zeleninou, místo šlehačky použít zakysanou smetanu...a při tom zdravém stravování dej dostatečně najevo dobrou náladu! A ještě jedno - kdo nic nezkusí ten nic nezkazí, tak se do toho dej!
20. 09. 2013 08:28
Neboj mas tady nas a manzel to urcite brzy pochopi :-) az te uvidi v tech leginach, ktere ti budou velkou motivaci tak bude koukat!
20. 09. 2013 07:55
Manžel tě vidí štíhlou, což je dobře. Chceš zhubnout kvůli sobě. To je taky dobře. Měníš životní zvyky ( jdeš do práce), tak když tomu pomůžeš, třeba je to právě ta správná chvíle začít. Moc ti přeju, aby se ti dařilo.
20. 09. 2013 07:29
já také nosil sladkosti manželce, pak řekla že nechce a já to vydržel 14 dní, pak jsem si sám od sebe uvědomil, že ji to nosit nebudu dokud neřekne že to chce, bylo to ode mne sobecké :-) sám bych to tak nechtěl. Zkuste si promluvit v tom duchu jestli by si přál manžěl k večeři dávat to co nemá rád a nejí a že mu to budete vařit 5x do týdne :-)
20. 09. 2013 07:04
Držím Ti palce, hlavně to nevzdávej. Mě taky muž nepodporuje v úpravě jídelníčku a pořád mi nosí "laskominy", abych si "užila". Ale podporuje mě v pohybu. Když s ním promluvím, tak to i chvíli respektuje,male pak mě zase začne "rozmazlovat". Takže asertivně odmítám. A ty to určitě dáš.
20. 09. 2013 06:54
Všechno je o komunikaci :-)) Vodák ti radí dobře - promluv si s manželem vážně a na rovinu. Podpora rodiny je důležitá a ve stresu se hubne těžko. Moc ti držím palce,ať to všechno zvládneš :-))
20. 09. 2013 06:40
Neboj se rovnou neúspěchu,takhle negativně se na to dívat nemůžeš.Zkus začít a snaž se vydržet co nejdýl,každé zhozené kilo je pak velká motivace k dalšímu snažení a se semaforky to zvládneš i bez té výživové poradkyně :-).Takže vzhůru do toho a ať se ti daří a určitě to zvládneš.A když na tebe přijde depka nebo nebudeš mít dost motivace,tak semka písni a uvidíš,že tě spousta lidiček podpoří :-).
20. 09. 2013 06:12
tady je rada drahá - protože z jedné strany vám manžel koupí menší oblečení a z druhé strany vám nutí jídlo které nechcete. Zkuste si s ním vážně promluvit aby akceptoval vaši skladbu potravin za předpokladu že tak chcete jíst. přeji ať se daří a máte podporu doma, bez té to jde těžko
19. 09. 2013 22:29
Ahoj a vítej zpět. Krásné miminko z Tvé profilovky už vyrostlo a Tebe čeká další zlomový okamžik - nástup do zaměstnání. Je to psychicky náročné i pro nehubnoucí..... Přeji, ať se Ti daří nejen v hubnutí, ale i v životě !!!

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři